ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ




Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι μια εναλλακτική και αυτοτελής μέθοδος για την διατήρηση, βελτίωση και επαναφορά της υγείας στον άνθρωπο, όπου απαλλαγμένος από τα δυσάρεστα αισθήματα του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος, μπορεί να ζει ισορροπημένα και δημιουργικά σε κάθε τομέα της ζωής του.
Δρα το ίδιο αποτελεσματικά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και σε όλες τις ηλικίες, από την βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση και την προχωρημένη ηλικία.
Για την Ομοιοπαθητική κάθε άνθρωπος είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή οντότητα και έτσι πρέπει να προσεγγίζεται ώστε με την κατανόηση της μονάδικότητάς του, να επιτυγχάνεται το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.


Πως αναπτύχθηκε η Ομοιοπαθητική μέθοδος θεραπείας;

Η Ομοιοπαθητική βασίζεται στον φυσικό νόμο των ομοίων, διατυπωμένου από τον Ιπποκράτη (460-377 π.Χ. - “Περί τύπων των κατ’ Ανθρώπου”).
Πρώτη ιστορική αναφορά ομοιοπαθητικής θεραπείας προέρχεται από τον Απολλόδωρο για τον θεραπευτή, ιερέα και βασιλιά Μελάμπους (1.400 π.Χ).
Το όνομα του Μελάμπους συνδέεται με το φάρμακο Helleborus, που έδινε για ψυχολογικές διαταραχές, γνωρίζοντας ότι η ασθένεια είναι η υλοποίηση αρνητικών και δυσαρμονικών ενεργειακών δονήσεων.
Παράδειγμα θεραπείας είναι αυτή του Ίφικλου από ανικανότητα, με την δυναμοποιημένη σκουριά από το μαχαίρι της θυσίας του πατέρα του, βασιλιά του Άργους Φύλακου, που με αυτό αφαίρεσε τα σεξουαλικά όργανα ζώου, μπροστά στα τρομαγμένα μάτια του γιού του.
Ο Σαμουήλ Χάνεμαν (1755-1843), αφού συγκέντρωσε έναν μεγάλο όγκο στοιχείων από προγενέστερους συγγραφείς, συστηματοποίησε και θεμελίωσε με επιστημονικό τρόπο την Ομοιοπαθητική.


Από που προέρχονται τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα;

Προέρχονται από ουσίες κυρίως του ζωϊκού, φυτικού και ορυκτού βασιλείου της Φύσης, με διαδοχικές αραιώσεις και δονήσεις που επαναλαμβάνονται μέχρι
τον επιθυμητό βαθμό που είναι απαραίτητος για κάθε περίπτωση.
Έτσι στις ουσίες αυτές, απαλλαγμένες από κάθε χημική σύσταση που δηλητηριάζουν τον οργανισμό,απελευθερώνονται οι δυναμικές τους ιδιότητες και δρουν θεραπευτικά
με τρόπο φυσικό, ήπιο και χωρίς παρενέργειες.


Για πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να έχουμε ομοιοπαθητικά στο σπίτι μας;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν κάποια χημική σύσταση που θα προκαλούσαν την αλλοίωσή τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η απώλεια της εμποτισμένης ουσίας στα σφαιρίδια με την έκθεσή τους σε θερμότητα.
Επίσης θα πρέπει να απομακρύνονται από ακτινοβολίες όπως των κινητών τηλεφώνων, που μπορεί να επηρεάσουν τη δραστικότητά τους.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια.


Ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει η Ομοιοπαθητική;

Ασθένεια είναι η διαταραχή της τάξης στο εσωτερικό του ανθρώπου υπό τη δυναμική επίδραση κάποιου νοσογόνου παράγοντα (ιός, στρες, κλπ). Η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού προκαλούν τα δυσάρεστα αισθήματα του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος. Η ασθένεια δεν εντοπίζεται μόνο σε κάποιο όργανο ή λειτουργία, αλλά στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού. Έργο της Ομοιοπαθητικής είναι να ερευνήσει τις προσωπικές εκφράσεις της εσωτερικής δυσαρμονίας και να χορηγήσει το κατάλληλο θεραπευτικό μέσο που να καλύπτει το σύνολο των συμπτωμάτων για το συγκεκριμένο άτομο, τόσο σε οξείες, όσο και στις χρόνιες περιπτώσεις. Έτσι η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει ασθένειες, με την έννοια της μονομερούς και ως εκ τούτου καταπιεστικής αντιμετώπισης, θεραπεύει τον ίδιο τον Άνθρωπο.


Ένας ασθενής που έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, όπως για παράδειγμα διόγκωση προστάτη ή κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, θα ήταν καλύτερα να επισκεφθεί κάποιον ομοιοπαθητικό που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη πάθηση;

Με τον ορισμό της ασθένειας στην προηγούμενη ερώτηση και λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμπτωματική θεραπεία αποτελεί καταπίεση της ασθένειας και τελικά την επιδείνωση της γενικής υγείας, είναι φανερό ότι μεταξύ των ομοιοπαθητικών δεν υπάρχουν ειδικότητες, γιατί κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με την ομοιοπαθητική πρακτική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αυτισμός και Ομοιοπαθητική

Εξατομίκευση

Το Μητρικό Σύμπλεγμα